Almunecar

11 november 2019 - Granada, Spanje

Almunecar aan de Costa Tropical

De belangrijkste badplaats van de Costa Tropical in Spanje is Almuñecar. Wat vroeger een rustig vissersdorpje was, is vandaag een druk en levendig stadje, dat de toeristen heel wat te bieden heeft.

Mooie zandstranden, sportfaciliteiten, enkele bezienswaardigheden en een gezellig centrum met een ruim aanbod van winkels, restaurants, bars en terrassen. 

Wie in Almuñecar wil logeren of overwinteren zal zeker een beschikbaar verblijf vinden. Er zijn tal van hotels en appartementen beschikbaar voor een onvergetelijke vakantie.

Deze toeristische trekpleister heeft een belangrijk verleden. Die dateert van zo'n 3000 jaar geleden toen de Feniciërs nog een groot deel van Europa hadden veroverd. Je kan nog enkele begraafplaatsen terugvinden in Almuñecar die dateren van toen. Maar ook de Romeinen en Arabieren hebben hier nog belangrijke vestigingen gehad.

Vijf delen van een Romeins aquaduct, en het kasteel van San Miguel dat Arabische van oorsprong is, maar verbouwd in de zestiende eeuw getuigen hier nog van. Wie meer over deze geschiedenis wil weten, moet beslist een bezoek brengen aan het Museo Arqueológico Cueva de Siete Palacios. Een andere aanrader is het vogelpark dat wordt aangeprezen als “lori sexi”. Je vindt er maar liefst 120 verschillende soorten vogels.

Het kruis - Peñon del Santo vormt  een natuurlijke barrière tussen de belangrijkste stranden van Playa Puerta del Mar en Playa San Cristóbal.

Het herbergt een kruis om de overwinning van de christenen op de Arabieren en de overgave door de Moren in 1489  te herdenken.

Het is een uitkijkpunt waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de stranden, het kasteel en de omliggende heuvels.

De twee kleinere rotsen, Peñon de Enmedio en Peñon de Afuera, zijn de thuisbasis van tal van meeuwen, meestal Geelpootmeeuwen (vergelijkbaar met Zilvermeeuwen), en het is fascinerend om te zien hoe ze gracieus en moeiteloos over de rotsen vliegen alvorens te landen.

1 Reactie

  1. RiFra:
    12 november 2019
    Wat geweldig veel zien jullie weer en deze keer alles wat wij ook hebben gezien. Voor ons dus een feest van herkenning. Ronda met zijn beroemde brug, het Alhambra in Granada en natuurlijk ook Almunecar. Prachtig allemaal, zijn best jaloers op jullie en natuurlijk ook jaloers op het temperatuurtje daar! Hier echt herfst hoor, geniet ervan! Laifs uut een fris regenachtig Zuudloar’n

Jouw reactie