Spili

7 september 2019 - Spili, Griekenland

Spili.

Spili is een dorp op het Griekse eiland Kreta. Het dorpje ligt ongeveer 30 kilometer van de stad Rethimnon, ongeveer halverwege Rethimnon aan de noordkust en Agia Galini aan de zuidkust. Het telt ongeveer 700 inwoners. Spili ligt aan de voet van het Kedros-gebergte.

Het klooster van Spili is een vrij recent gebouwd klooster. Het oogt daarom een stuk moderner dan de andere kloosters die je op Kreta ziet. In tegenstelling tot de meeste andere kloosters staat dit complex ook niet in de middle of nowhere, maar ligt het aan de rand van de bebouwde kom van het dorp Spili.Je kunt het kloosterterrein gratis bezoeken. De kans is groot dat je meer toeristen dan kloosterlingen ziet. Dit is zeker in de zomermaanden zo. De kloosterlingen storen zich overigens helemaal niet aan de rondlopende toeristen en doen gewoon hun ding.Het klooster omvat een Grieks-orthodoxe kerk die op een binnenplaats staat, een kerktoren, een fraaie toegangspoort met beschilderingen en een tweetal kleine kapelletjes. Vanaf het klooster heb je ene mooi uitzicht over de vallei waar Spili ligt.

Zaterdag: we hebben het rustig aan gedaan. Een wandeling naar de oude stad en aan de haven even heerlijk geluncht en later terug nog even naar het strand. Al met al een heerlijk relax dagje.

Foto’s

2 Reacties

 1. Ina:
  7 september 2019
  Hoi
  Mooi korte broeken weer, geniet er maar van, was de patat lekker?
  Jullie zien nog eens wat van de wereld. Hier alles goed 🙋‍♀️👵🏻
 2. RiFra:
  9 september 2019
  Hoi,
  Beetje Late reactie, hadden gisteren 8 september een Pruisendag bij ons, 30 man met bbq, even druk dus. Lekker reisje hoor, met lekker drankjes en wat zullen jullie opgekeken hebben toen jullie dat "broodje" geserveerd kregen, ziet er trouwens heerlijk uit. Mooi klooster, niet echt te zien dat het nieuw is. Een echt Grieks eiland, mooi met die kleuren en kleine kerkjes, herkenbaar. Leuke foto's weer hoor! Enne een relaxdagje hoort er ook bij hoor!
  Laifs RiFra

Jouw reactie